Er du til kristen dating? Så læs med her

Der er mange danskere der er såkaldt ”kulturkristne”, det vil sige at de følger de større, kristne traditioner såsom ægteskab, dåb, konfirmation og jul – men derudover er deres kontakt med kirken sparsom. På trods af at rigtig mange mennesker er medlem af folkekirken, så hvis du rent faktisk er aktivt troende og lever en livsstil der centrerer omkring Bibelens budskaber og Jesu liv, så kan du stadig blive mødt af fordomme. Mange almindelige danskere forstår ganske ikke helt dem der er ”rigtige kristne”. Hvis du ovenikøbet er single, så betyder det også, at du kan løbe ind i en hel ny stribe udfordringer.

Først og fremmest, så er din ”datingpulje” begrænset en del hvis du ønsker en partner der deler den samme tro og værdier som dig. Der er en overvægt af ”kulturkristne”, så hvis du prøver de traditionelle datingmetoder og satser på at du på et eller andet tidspunkt møder en ligesindet, så er dine odds nok ikke så gode. Det kan måske endda føles lidt ensomt, hvis din familie også er kristen og forventer, at du finder en ligesindet partner.

Men du skal ikke tabe modet! Der er masser af kristne singler derude, som også leder efter et kristent parforhold og har de samme tanker og værdier som dig. Du kan først og fremmest prøve at lede i de kristne fællesskaber du allerede er en del af – det kunne være en idé at gå til nogle arrangementer i kirker i nærområdet, gå til forskellige events og aktiviteter hos kristne foreninger, eller måske søge blandt kristne grupper på sociale medier. Det er en lidt mere direkte tilgang, men absolut en mulighed.

Derudover, så er det moderne datingmarked jo meget anderledes sammenlignet med hvad man gjorde for blot et par årtier siden. Online dating har virkelig taget fart og i dag er det meget almindeligt at man møder hinanden over apps og hjemmesider, og chatter sammen inden man beslutter sig for, om man skal mødes. Der er to fordele ved at kaste sig ud i online dating. Den ene er, at du kan kontrollere geografien – det betyder, at du kan målrette din søgning til kristne singler i din by eller lokalområde. Du kan også vælge at søge meget bredt, og måske oprette en datingprofil på en international side, hvor du kan møde andre kristne fra forskellige lande og kulturer. Den anden fordel er, at du automatisk kan målrette søgningen ved at oprette dig på hjemmesider og dating apps, der henvender sig specifikt til kristne kvinder og mænd. Derfor skal du ikke længere bekymre dig om, hvorvidt den person du inviterer ud, er klar til kristen dating og deler de samme værdi. I har allerede fra start et fælles udgangspunkt, fordi I er på den samme side. Derudover kan du også læse mere om personen på deres profil, så du kan vurdere om det er din type eller ej.

Forventninger og retningslinjer til kristen dating

Kristen dating er ikke det samme som ”almindelig” dating, hvor man går på dates, muligvis overnatter, og generelt bare skal lære hinanden at kende og se om personen er noget for en. Mange ser også flere på samme tid, uden at de måske selv har fundet ud af hvad de søger efter. Når det er kristen dating, er det et anderledes udgangspunkt man starter ud med. Langt de fleste kristne singler, i hvert fald hvis de følger lærdommen i Bibelen, ønsker at blive gift og stifte familie med en partner. De er ikke interesserede i korte bekendtskaber eller løse kærester mens de venter på ”den eneste ene” – der søges aktivt efter det. Så hvis du er til kristen dating og skal mødes med en anden kristen person, så handler det primært om at lære hinanden bedre at kende. Selvfølgelig skal man også have det sjovt og hygge sig i hinandens selskab, men formålet med daten er også at vurdere, om personen foran dig kan være en potentiel livspartner. Derudover er det almindeligt for mange kristne at vente med sex til efter ægteskab, hvilket du også skal være opmærksom på. Det er derfor ekstra vigtigt at man selv er opmærksom på, hvad man søger efter i en potentiel ægtefælle. Det er langt de færreste der tænker på det i forbindelse med ”almindelig” dating, men det er noget der er ret centralt i kristen dating.

Du kunne også

Kristen dating: Arranger den perfekte første date

Det er en god idé at skrive lidt frem og tilbage inden I mødes første gang. Selvfølgelig skal I ikke have udtømt absolut alle samtaleemner, men det er vigtigt at få en fornemmelse af hvad der interesserer din date og hvilke potentielle samtaleemner du kan bringe op i en samtale. Det giver et rigtig godt udgangspunkt. Du kan også med fordel forberede nogle gode samtaleemner før du går på daten, så hvis I løber tør for ting at snakke om, kan du undgå den pinlige tavshed. Der er flere spændende ting at snakke om end vejret, men i nødstilfælde, er det et relativt sikkert emne at bringe op.

Første date behøver heller ikke at være det store show med middag, biograftur og lignende – det vil blive en meget lang og akavet aften, hvis I finder ud af at kemien ikke er særlig god. Start med en kop kaffe, en frokost eller andet let, og hvis det så går godt, kan I hurtigt få aftalt en ny date eller måske udvide med f.eks. en gåtur eller tage på et museum. Det vigtigste er sådan set bare at I lærer hinanden at kende, og finder ud af om den anden person er den I søger. Vigtigst af alt, så er det meget centralt, at du giver det absolut bedste førstehåndsindtryk. Mød op til tiden, se velklædt og velsoigneret ud, og komplimenter din date. Hvis du som mand tager initiativ og sørger for at din date hygger sig i dit selskab, så er der en god chance for at I begge får nogle gode dates fremover også.