Dating i det 21. århundrede

Det er svært at finde vej i nutidens datingverden. Det er en kæmpe udfordring at finde ud af, hvordan man finder og gør kur til en potential partner – og det er kun blevet endnu mere kompliceret med moderne teknologi, der er i konstant udvikling. Disse problemer er kun endnu mere besværlige for kristne mennesker, der ønsker at finde en partner der deler deres tro. Det er svært at finde gode råd indenfor kristen dating, både for mænd og kvinder. Hvad er kristen dating overhovedet?

Ny teknologi: En helt ny verden

Der var engang, hvor en mand kunne gå op til en kvinde og invitere hende ud på en date. Denne proces inkluderer at få fat i hendes telefonnummer. Men teknologien har ændret datingscenen, og fortsætter med at gøre det. Voksne mennesker er mere ensomme og isolerede end nogensinde før, og muligheden for at finde en helt særlig person bliver helt naturligt formindsket. På grund af manglen på muligheder, så er apps helt suværene i dagens datingmarked.

Hvad er kristen dating?

Dem der spørger ”hvad er kristen dating?” bør vide, at kristen dating er en del anderledes end traditionel dating. Kristen dating har et klart formål, mål og retningslinjer. Det er vigtigt at forstå, at kristen dating ikke er for alle. Faktisk kan visse personer tro, at de følger principperne for ”kristen dating”, når de reelt ikke er. Derfor er det vigtigt at forstå hvem kristen dating passer til.

3 grupper der bør overveje kristen dating:

  1. Kristen dating er for kristne. Dette kan virke åbenlyst. Men kristen dating er en form for et forhold der indgås af to kristne. Bare fordi to personer er kristne og dater, betyder det ikke at de er i et ”kristen dating”-forhold.
  2. Kristen dating er for dem, der anser dem selv for at følge Jesus: Folk kan anse dem selv for at være kristne, men måske ikke at de følger Jesus. Det betyder at de underkaster deres liv til Jesus’ lederskab. Dem, der er i et ægte kristent datingforhold, forsøger at orientere deres liv ud fra Jesus’ lederskab.
  3. Kristen dating er for dem med et bibelsk verdensanskuelse: Kristen dating er for dem, der har et bibelsk verdenssyn. Det betyder, at de menner, at Bibelen repræsenterer Guds sandhed og den bedste måde at leve livet på Jorden.

Hvis en person ikke passer ind i disse tre kategorier, så kan ideen om kristen dating virke frustrerennde eller forvirrende. Enhver diskussion om emnet vil ikke give mening og lyde som et sæt regler en person skal følge uden nogen grund.

Målet med kristen dating

Dem, der overvejer kristen dating, bør vide at det har et klart mål om et livslangt ægteskab. Målet er ikke at leve sammen eller være i et ”fast forhold”. Målet med den kristne datingproces er at finde ud af, hvorvidt du vil giftes med personen du bruger tid sammen med.

Dette spørgsmål ændrer naturligvis datingprocessen. I stedet for at man ”bare har sjov” og ikke tænker på fremtiden, så forstår dem, der foretrækker kristen dating, behovet for at beslutte, hvorvidt de kunne se sig selv være gift med den person de dater. Hvis svaret er nej, så bør de stoppe forholdet så hurtigt som muligt for at beskytte sig mod unødvendig smerte og hjertesorg.

Retningslinjer for kristen dating

Enhver retningslinje der gives til dem, der ikke anser sig selv for at være bibelsk orienteret eller følge Jesus, vil føles frustrerende. Men dem, der kalder sig for kristne, vil gerne engagere sig i det hellige formål med kristen dating.

Implicitte retningslinjer: Først og fremmest er det vigtigt at forstå, at Bibelen ikke omtaler dating i den moderne form. I antikken var der flere arrangerede ægteskaber. Ugifte individer ville heller ikke “hænge ud alene” i længere tidsperioder. Derfor skal kristne i dag basere deres retningslinjer om dating på principper i Bibelen anngående ægteskab og hvordan man behandler en person der er single og af det modsatte køn.

Sex definerer det ægteskabelige forhold: Det er umuligt at diskutere forhold og ægteskab uden at tale om sex. I Bibelen er sex en hellig del af det ægteskabelige forhold. Første Mosebog 2:24 siger “Det er derfor en mand efterlader hans fader og moder, og forenes med sin kone, og de bliver ét kød.” Man kunne endda spørge “hvornår er en person reelt gift?” Er det når de følelsesmæssigt binder sig i deres hjerte til at gifte sig med en person? Eller er det under ægteskabsceremonien? Eller er en person gift i Guds øjne når de har sex for første gang?

Dem, der overvejer hvad Kristen dating er, bør vide, at ens syn på sex vil bestemme hvorvidt et forhold anses for at være “kristent” eller ej. To kristne i et forhold, der anser sex for at være helligt og som deles mellem to ægtefolk, er tættere på kristen dating.

Faktisk i Paulus’ første brev til Timotheus 5:2, opfordres Timotheus til at behandle yngre kvinder som sine søstre, med absolut renhed. Dem der udøver kristen dating, bør ønske det bedste resultat for den person de dater, uanset om de bliver gift eller ej. Målet er at præsentere den person du dater til deres fremtidige partner med klar samvittighed, uanset om den person er dig eller ej. Du bør kunne rejse dig til deres bryllup, og fortælle deres partner, at du behandlede dem på den mest hellige måde, uden skyld eller skam.

Kristen dating handler om Gud: Målet med kristen dating er ikke kun ægteskab. Det handler også om ens forhold med Gud. Det ideelle kristne forhold bør indgås af to emotionelt sunde individer der hver bekender sig til Gud. Forholdet bør opmuntre til, at de hver især kommer tættere på Gud. Hvis et forhold trækker en person væk fra Gud, er det et godt tegn på, at det ikke kan være et sundt, kristent forhold. Det er muligvis den første og vigtigste retningslinje for kristen dating. Hvis man glemmer dette, kan man risikere at følge forvirrende regler om dating uden at overveje hvorfor.